Stärk rumpan – bra övning i gymmet eller hemma

Sedan min olycka och skada i fotleden så har jag fått en väldigt kraftig skillnad i styrkan på höger gentemot vänster sida av kroppen och då mest i mina ben. Då jag inte har bra rörlighet i min fotled och kan som sagt inte gå normalt så brister även styrkan där och när jag tränar så jobbar jag otroligt mycket med min stackars vänstra sida som tar allt. Många stunder undrar jag hur stark jag skulle vara i knäböj osv om jag hade samma power i båda, men men så är det.

Det jag däremot får göra ofta är enbens övningar vilket är superbra för att stärka upp och då jag inte kan göra pistols med min högra fot så har jag en egen variant jag gör som Jim visat mig. Jag gjorde den igår och det brinner i skinkorna idag och då i båda så min friska sida får också jobba hårt.

Se video för utförande. Jag kör 5 sets med 5 reps på varje sida och då startar jag från att sitta på bollen och sen håller emot ner. Testa denna, ni kommer älska vilket effekt den ger. Pistols på en helt annat nivå. Fokusera också på att stabilisera knät och inte vingla så mycket, då kommer ni även känna träningsvärken runt knät. Underbart!


Ever since I injured my ankle, the strength on my right side compared to left side differs a lot and by that I am referring to my legs most of all. Since I don’t have any good mobility on my right ankle, my left side works more when I lift and stuff. There are moments where I wonder how strong I would be in my squat if I had full potential in both my legs. But this is my reality so I just have to work from there. 

What my coach make me do often is one leg exercises and that is a really good way to work up your strength on both sides actually. I can’t do pistols with my right leg but I have this exercise to do in my own way and it is another level of a pistol. Trust me, you will be so sore in BOTH legs and booty after this one so please give it a try. 

Watch the video, 5 sets with 5 reps on each leg. Start position is sitting on the ball, go up and then go as slow as you can down and try to stabilize your knee. In that way you will be sore in your muscles around your knees as well and that is so nice! I did it yesterday and my booty is on fire today 🙂

 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *