Snabbt, enkelt, nyttigt, gott!

En sak som är skönt med att vara hemma är att jag äntligen får laga min egen mat och då mat som min kropp mår bäst utav. 4 veckor i USA har satt sina spår och hur mycket jag än försökte så är det alltid samma visa varje gång jag åker dit. Jag kommer hem mer svullen än någonsin för det är så himla mycket strunt i deras mat. Alltså jag förstår inte hur de lever i det där landet. Jag har haft svårt att få i mig mellanmål och mina kosttillskott där borta och det märks direkt på min kropp och på min prestation i träningen. Jag orkar typ ingenting och allt går bara åt skogen typ haha.

Men semester är semester och det gör inget känner jag. Gud så jag har saknat min mat dock! Här har vi lunch/middag som jag kan leva på varje dag. Går supersnabbt att tillaga och väldigt näringsrikt och nyttigt och här har du en riktig bra “lean mat” som jag kallar det för. Håller mig i form men tar bort det överflödiga typ.

För att göra den enkel att tillaga så ser jag alltid till att ha ris färdigkokt i kylen och även att jag har tinat upp kyckling och strimlat den och den får ligga i lite kryddor. Stek kycklingen med hackad vitlök. Häll sedan i tomat, paprika och grönkål och häll sist in riset och stek ihop allt. Blir som en fried rice liksom och sen serverar jag den med bladsallad och gurka som är det kalla i rätten. Alltså sååååå gott!

1 portion för mig:  150g kyckling, ca 80g kokt ris (väger den kokt eller 30g okokt) och sen 200gram sallad (bladsallad och gurka räknas inte) och då äter jag exakt lagom mot vad min kropp behöver. Jag kryddar gärna min mat starkt också, tycker det blir extra gott då.

SMAKLIG MÅLTID


The best thing about being back home is the fact that I can prep my own food again. The food I know my body feels best from and eating out everyday is not a part of that. 4 weeks in the US really shows now on both my body and my performance. Even though you put an effort I find it really hard to eat good food in the States especially if you eat out. They put so much shit in their food it is insane! Sugar in exactly everything. Same stort every time I come back home from America, I feel swollen and not the normal me but hey it’s fine since it was vacation after all. 

But I have missed my own food and doing my meal preps. Prepping food is always the key to success because then you know exactly what you eat and how much. Not more and not less and that is exactly how I like it. One favorite of mine is the food I prepped now for a few days for both lunch and dinner and what I like to call “lean food” 

To make it simple and quick I always make sure to have boiled rice ready in the fridge and chicken filé that I have cut into small small pieces. Fry the chicken with som chopped garlic and add spices (I like it spicy) and then add tomatoes, red pepper and kale and when it is almost done add the rice and fry everything together. It becomes like a fried rice. I serve it with some green salad and cucumber to get something more and cold in it.

1 portion for me:  150g of chicken, about 80g of boiled rice (weight when cooked or 30g uncooked) 200g of salad (the green salad and cucumber is not counted in this) 

ENJOY!

1 Comment

  1. Hej Katti,

    Grym blogg! Läste ditt inlägg om Zone-diet och tyckte det verkade schysst. Är det något du kör på än idag eller vad kör du för upplägg med dieten?

    Mvh
    viktor

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *