Battle of the Beach

Jag och Terese avslutade vår semester på fredagen i Marbella med att ta ett flyg från Malaga till Köpenhamn och sen tåget därifrån till Helsingborg då vi skulle tävla i Battle of the Beach på lördagen. Det var enklare och smidigare att flyga till Köpenhamn istället för hem till Stockholm och sen försöka ta sig till Helsingborg, billigare blev det också. Jag flyger då med Norwegian, dom är så bra!

Northern Spirit var så snälla som bjöd oss under helgen med hotellvistelse på Clarion Grand Hotel i Helsingborg, sjukt mysigt rum vi fick och jag sov som en bebis. Tack för det!

Tävlingen

Det var väldigt längesedan som jag tävlade i Crossfit och något som jag valt att inte göra då min fot inte riktigt klarar av den påfrestningen och just för att jag kan inte göra alla moment som kan komma på en tävling. Men just denna ville jag vara med på då det är Northern Spirit som arrangerar samt att jag vet hur rolig denna tävling är då det hålls vid stranden och är rätt unik för att vara i Sverige. Dessutom så hade jag världens bästa teamie som kunde hoppa in och göra all de saker som kanske jag inte kan. Event 1 och 2 var det som var mest påfrestande för mig och speciellt event 2 som var ett löpevent med viktväst upp för en backe. En ren sprint och jag har väldigt svårt för att springa, kan knappt göra det. I detta event så höll vi i ett rep och ena atleten fick springa framför och turen var att det var sprint för en uppförsbacke för då kan jag springa lite på tå och det funkar en kort sträcka för min fot. Det går inte snabbt men jag tog mig fram och stackars Terese fick ju sprinta 250 meter med en viktväst plus att hon fick dra mig upp. Bäst är hon!

Övriga event hölls vid Northern Spirit huvudkontor där de satt upp en rigg och allt och jag har verkligen haft så himla roligt. Min och Terese inställning inför denna tävling var att vi ska ha skoj och se detta som träning och vi kollar inte på leaderboarden en endaste gång vilket var precis det vi gjorde. Så jag har ingen aning om hur vi placerade oss men det skiter jag fullständigt i. Jag vinner i att ha haft roligt och att jag tog mig upp för den där jävla backen.

Tack Northern Spirit för att ni är så bra och för att ni är mina sponsorer, jag vill alltid vara e del av Er!


Me and Terese ended our amazing week in Marbella by flying from Malaga Airport to Copenhagen and then took the train from there to Helsingborg/Sweden on Friday since we were going to compete on Saturday – Battle of the Beach! It is easier and goes faster to fly to Denmark and take the train to Sweden than flying to Stockholm and then have to fly or take the train to Helsingborg. Thank you Norwegian for have great flights and prices for that!

When we arrived in Helsingborg me and Terese headed to Northern Spirit Headquarters to pick up our competition outfits and then they were so nice and had arranged hotel for us for the whole weekend at Clarion Grand Hotel in Helsingborg. I love my sponsors, they take such good care of me! The room was so cosy and I slept like a baby so thank you for that.

The competition 

It was a long time ago that I competed in Crossfit (I only do weightlifting now) and that is something that I have chosen since crossfit competitions doesn’t really work along with my ankle injury. It is to testing and I can’t do all the movements that is required so that is why I just stay away from it. But I have missed this feeling of competing. But Battle of the Beach 5.0 is something extra and a competition that I want to participate in since it is Northern Spirit that are the host and I know from previous years that this competition is really fun. One the few competitions that are held by the beach in Sweden. And I also had the best teamie that did all of the things that I couldn’t do. Event 1 and 2 were the most tough events for me since it was both running on the sand and a sprint event uphill with a weighted vest. I have trouble running, or actually I can’t run so I was really worried about that event but the good thing was that it was uphill so I could run on my toes and we had a rope between us so Tess kind of dragged me up. She is amazing! We probably were last in on that event but I am so proud and happy that I made it, that is all that matters. 

The rest of the events (3,4 and 5) was held at Northern Spirit HQ and to sum it all up I can just say that I had a blast. We had one rule during the competition and that was top not look at the leaderboard at all and just to focus on having fun and to do our best which was exactly what we did. I could not ask for a better team to compete with. 

Thank you Northern Spirit for hosting such a fun competition and for being who you are and for letting me be apart of you. This weekend was epic!2 Comments

 1. Var är den svarta toppen ifrån som du har på dig med Vitesson och Sophie? 🙂
  såg dig i helgen, grymt kört!

  1. Katti Houshmandfar - Crossfit

   Hej Ida!
   Den köpte jag på bikbok, vet att d finns liknande på Hm.
   Tusen tack! Kram på dig

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *