Intervallträning

Hej finaste Ni!

Jag har varit lite “over my head” sedan jag kom hem från USA och lite därför som jag varit helt knäpp tyst här på bloggen men nu är jag minsann på banan.

Jag har ett grymt pass i form av intervaller med en roddmaskin som jag vill dela med mig och låta er inspireras och testa. Den var askul och flåsig och tiden gick super snabbt. Det bästa är om ni ställer in intervallerna på rodden så dom är klara, det finns intervaller man kan ställa in med den exakta distansen och antal sekunder i vila osv.

3 varv med 2 min vila mellan varven (inte mellan intervallerna i själva varvet)

500 meter rodd, vila 10 sek

400 meter rodd, vila 20 sek

300 meter rodd, vila 30 sek

200 meter rodd, vila 40 sek

100 meter rodd så snabbt du bara kan!

Detta ska du göra 3 hela gånger och försök jämföra varven och sikta på att alltid förbättra eller hålla samma tempo på varven. Jag fick som bäst 22 sekunder på 100 meter rodden. Och den första vilan på 10 sekunder kändes typ som 0,1 sek haha.

Lycka till!


ROW INTERVAL SESSION

Hey guys! I have been so out of my head since I came back home from the US so that is the reason for the total silence on my blog lately. But I am back now and I really want to share a great interval session on the rower to you that I have tried. Before you start you should set the intervals on the rower so that you have the distance and rest time set on each interval. All rowers have that setting if you select to do your own workout on the display. 

3 rounds with 2 min rest between rounds (not between the intervals in that round)

500 meter row, rest 10 sec.

400 meter row, rest 20 sec

300 meter row, rest 30 sec

200 meter row, rest 40 sec

100 meter row as fast as possible!

So you do this 3 times and compare all the 3 rounds and try to keep the same pace or even a better one on the next if possible. My best score on the 100 meter was 22 seconds.

Have fun!


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *