PRP-behandling

Nu ska jag berätta lite om den behandling för mitt hår som jag har börjat med.

PRP Behandling på Nordic Hair Clinic.

Det hela började med att mina mamma tipsade mig om denna typ av behandling då jag lider av väldigt tunt och slitet hår och detta är något som kommer från min hårbotten. Jag har sedan några år tillbaka blivit så otroligt tunnhårig och det är lite därför som jag försöker vara så ljus i hårfärgen som möjligt för när jag har mörkt hår så syns min hårbotten mer tydligt. Jag har i alla dessa hår försökt dölja mitt tunna hår med löshår men det har i det långa loppet gjort allting bara värre och nu är mitt hår i sitt värsta form.

Eftersom denna behandling är en lite längre process innan man ser resultat så tänker jag inte gå in så mkt mer i detalj än detta för det viktiga är sen när jag fått resultat.

Kort om PRP behandlingen jag gjorde.

Jag valde att ta kontakt med Nordic Hair Clinic efter att ha läst på lite om detta och kollar runt, de verkade ha väldigt bra erfarenhet av dessa behandlingar och gjort över 6000 st behandlingar under de få år de varit verksamma med just denna behandling. Jag fick gå på en konsultation där hon tittade med en typ mikroskop kamera för att se hur mina rötter ser ut och berättade att jag var en passande person för denna typ av behandling och att PRP kommer att hjälpa mitt problem.

Man använder sitt eget blod och tar själva plasman ur blodet och injicerar det i hårbotten och på så sätt stimulerar man hårväxt. Eftersom detta är från rötterna så är just därför som det kommer ta lite tid innan man ser resultat men man bygger tjockare hår från roten liksom som sedan kommer växa som vanligt och bli långt. Behandlingen är 100 % naturlig och riskfri då endast kroppsegna ämnen används vilket jag tycker är så bra och häftigt.

När jag kom till min inbokade tid fick jag först bedövning som de kletade på runt ytan som ska behandlas och jag fick sitta med det ett tag och denna bedövning gjorde att själva behandlingen med alla stick kändes knappt. Väldigt smidigt och smärtfritt måste jag säga.

Nu har jag precis börjat, detta är min första behandling som sagt så det kommer inte synas förrän nästa år. Typ runt februari/mars någon gång kommer ni få se mer av resultatet.

Vill ni läsa mer om dessa behandlingar så hittar ni info HÄR

På videon nedan berättar jag lite om hur det känns innan och efter mitt första besök samt att ni får se mig UTAN löshår…GAAH 🙂

Bilder från besöket här tog vi en förebild innan jag fick bedövning. Vi tog även bilder på mitt hårbotten.

Såhär illa har det sett ut…


3 rör använde vi och såhär ser blodet ut efter att det har varit inne i denna centrifug maskin och här ser ni tydligt hur plasman separeras från de röda blodkropparna. Det är det gula man tar alltså

Här börjar hon injicera alla sprutor som fördelas över hela ytan som ska behandlas.

Fick låna en mössa hem för jag såg ju lite rolig ut efter behandlingen. man är ganska kladdig efter all bedövning som smetats på.


PRP TREATMENT ALSO KNOWN AS “VAMPIRE TREATMENT”

So here is the story. I have really thin hair and it started like 6-8 years ago and that was the same time that I started with hair extensions to cover it all up you know. But what I started here was a bad habit and destroyed my hair even more and now it is so bad that I can’t walk outside without having my extensions and I really want to have my own beautiful hair back.

So I read about this PRP treatment (”Platelet Rich Plasma”) where you use own blood and inject the plasma in your roots and stimulate hair growth. I know it sounds scary but actually it was quite cool and it did not hurt att all due to the anesthesia that you get before. 

This is a long process, not something that will show results over a months so I will post more when we are done and I have an result. But I just wanted to show you from my first treatment and I am about to do like 4-5 more. So the results will be shown in about 6 months or so.

Patience 🙂 This is the ugly truth, me without hair extension.

6 Comments

 1. Jag brukar inte kommentera bloggar etc men kände att jag va tvungen nu. Du är ju jättefin i kortare hår och det ser inte så tunt ut i videon som du kanske tror. Hoppas det hjälper så du slipper löshåret 🙂

  1. Katti Houshmandfar

   Tack Anna jag blir superglad av att höra det. Jag känner bara att får det bli lite tjockare och jag får klippa till det lite så är jag mer än nöjd och ska fasiken aldrig mer röra löshår igen.
   Tack för att du tog dig tiden att kommentera 🙂
   Kramiz

 2. Alltså måste bara skriva, förstår att du kanske inte trivs utan löshår men du är verkligen jättevacker utan oxå.

  1. Katti Houshmandfar

   Åh tack så hemskt mycket Anna, jag hoppas att jag snart kan gå utan verkligen 🙂

 3. Du är ju jättefin i kort hår! Passar dig ju! Jag tycker du ska vara utan löshår och låta ditt hår vila från färg och annat och fokusera på denna behandling. Du är verkligen jätte fin.

  1. Katti Houshmandfar

   ack snälla, det hjälper att få höra det för ja usch jag hatar mitt hår just nu. Men jag ska försöka mitt bästa att få bort allt sånt så småningom 🙂 tusen tack. massa kärlek

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *